Dünyada adından söz ettiren projelere imza atan Akyapak Makine, metal işleme teknolojilerinin en yeni ve en rekabetçi modellerini üretmeye devam ediyor.

Sektöründe 60’ıncı yıla girmenin gururunu taşıyan Akyapak Makine’nin, Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak; tecrübe sahibi, sürekli gelişen ve dijital çağa çabuk uygulanan altyapılarını yeni yatırımlarıyla taçlandırdıklarını ifade ederek “Geleceğe şekil veren teknolojiler üretmeye devam edeceğiz” diye belirtti.

Dünya markası olmanın sorumluluğunu taşıyor

Akyapak Makine, 32 bin metrekare kapalı alanda gerçekleştirdiği üretim faaliyetlerini, Hasanağa Sanayi Bölgesi’ndeki üç lokasyonda sürdürüyor. Hindistan ve Avustralya’da anahtar teslim projeler yapan Akyapak, devreye soktuğu 8 bin 100 metrekarelik ek tesisiyle üretim kapasitesini artırmış durumda. Satış ve servis hizmetlerini yerinde sunabilmek için ABD ve Rusya’da açtığı AkyapakUSA ve AkyapakRussia yapılanmalarıyla bayi ve müşterilerine hızlı ve güvenilir hizmet sunan firma, bir dünya markası olmanın tüm sorumluluklarını yerine getiriyor.

ARTOS modeli ile bir yenilik daha…

Ürün gamına yeni eklediği CNC Gantry frezeleme makinesine ARTOS adını vererek pazara sunan Akyapak Makine, imalatta üretim verimliliğini artırmayı başarıyor. Yeni ürünlerinin X ve Y eksenlerindeki hassas pozisyonlama kabiliyeti, hızlı ve otomatik takım değiştirme özelliğiyle dikkati çektiğini söyleyen Akyapak Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak, sözlerine şunları ekledi: “Ağır işleme operasyonları düşünerek tasarlanan ARTOS, monoblok gövdesi sayesinde yüksek stabilite, rijitlik ve hassasiyete sahip. Böylece malzeme yüzeyini çok çeşitli takımlarla işleyebilir. Delik delme, frezeleme, kılavuz çekme, derin delik delme, yüzey ve uç frezeleme işlemleri gibi…”